Este cel mai folosit ulei alimentar in Romania, tolerat chiar si de persoanele sensibile. Presat la rece, are un gust si miros foarte placut, caracteristic, cu calitati alimentare si dietetice deosebite, o culoare galben aurie. Este un excelent tonifiant general, antianemic si imunomodulator.
Uleiul natural obtinut prin presare la rece din seminte de floarea soarelui, in comparatie cu uleiul obtinut prin tehnologia la cald cu solventi, prezinta urmatoarele avantaje:
• este nemodificat chimic, pastrand continutul natural de substante bioactive, cat si compozitia naturala in acizii grasi polinesaturati;
• stabilitate indelungata datorita continutului natural de vitamine A, D, E si K.
• nu contine substante de insotire : fosfor, sapun, etc.
• nu contine colesterol, bogat in acizi polinesaturati
• Compozitia principalilor acizi grasi este urmatoarea:
– palmitic 7%
– stearic 5%
– oleic 30%
– linoleic 57%
– linolenic 0,5%
Excelent tonic general, anti-anemic si imuno-modulator.
Procentul semnificativ de lecitina si vitamina E din compozitia chimica aduce numeroase beneficii sistemului nervos. Totodata contine substante cu efecte anti-infectioase, de stimulare hormonala si regenerative.
Aromatizat cu cateva fire de busuioc, ulei extravirgin de floarea soarelui este gustul ideal pentru prepararea salatelor de vara, in special a salatei de rosii.
Recomandǎri de utilizare: salate, sosuri.
A se consuma ȋn 2 luni dupǎ deschidere.
Nu rezistǎ la fierbere.
A se pǎstra la loc ferit de luminǎ, uscat și rǎcoros; dupǎ deschidere se pǎstreazǎ la 0-4°C.